Biomarkers

Biomarkers

Het gebruik en het meten van biomakers neemt steeds meer toe. Meer informatie over wat biomakers precies zijn, welke biomarkers er zijn en hoe je biomarkers kunt meten, lees je in dit artikel.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Wat zijn biomarkers?
  • Biomarkers meten in het bloed
  • Biomarkers meten in ontlasting
  • Hoe vaak biomarkers meten?

 

Wat zijn biomarkers?

Biologische markers oftwel biomarkers zijn meetbare indicatoren die informatie geven over je gezondheidstoestand. Een biomarker kan betrouwbaar worden gemeten en kan iets zeggen over iemands gezondheidstoestand. De biomarker geeft bijvoorbeeld informatie over de kans of mogelijke aanwezigheid van een ziekte of aandoening of een fysiologische verandering in het lichaam. Er zijn verschillende soorten biomarkers die kunnen voor komen in het bloed maar ook in andere lichaamsvloeistoffen zoals urine, speeksel of weefsel.

 

Biomarkers meten in het bloed

Zoals hiervoor is aangeven kunnen biomarkers worden gemeten in verschillende soorten lichaamsvloeistoffen. Een nauwkeurige methode om een aantal specifieke biomarkers in het bloed te meten kan met behulp van een bloedwaardentest. De verschillende biomarkers die kunnen worden gemeten in het bloed geven belangrijke informatie over de gezondheid van een persoon. Op basis van de biomarkers in een bloedwaardentest kunnen afwijkingen worden gedetecteerd. In geval van verhoogde of verlaagde waarden van bepaalde biomarkers kan dit duiden op tekorten in het lichaam, disbalans of (het risico op) een bepaalde aandoening. Op basis hiervan kan vervolgonderzoek plaatsvinden of kan verandering in de leefstijl worden toegepast. Ook bij behandeling van een aandoening kan het nuttig zijn om biomakers in het bloed vooraf en achter te meten, zodat het verschil kan worden vastgesteld.

 

Biomarkers meten in ontlasting

Naast bloedwaardentests spelen ook ontlastingswaardes een rol als belangrijke biomarkers. De Darm Health Check is ontworpen om inzicht te bieden in de gezondheid van je darmen. Ontlastingswaardes kunnen informatie verschaffen over darmgezondheid, voedingsopname en ontstekingen. Deze waardes vormen een complementaire aanvulling op de Bloed Health Check en samen vormen ze de Premium Health Check. Deze uitgebreide combinatie van bloed- en ontlastingstests biedt het meest complete beeld van je gezondheid.

 

Hoe vaak biomarkers meten?

Het regelmatig controleren en vergelijken van biomarkers biedt waardevolle informatie en inzicht over je gezondheid. Niet enkel bij ziekte of het vermoeden van een aandoening is het nuttig om biomarkers te meten. Ook wanneer je je gezondheid op zijn tijd wil controleren of juist wil verbeteren, is het aan te raden om je biomarkers periodiek te controleren. Zo kun je veranderingen in je lichaam opmerken en volgen en kun je in geval van afwijkingen tijdig maatregelen nemen en gezondheidsproblemen voorkomen.

De Premium Health Check van Perfect Lab omvat zowel de Bloed Health Check als de Darm Health Check. Deze combinatie van bloed- en ontlastingstests biedt een uitgebreid en gedetailleerd inzicht in je gezondheid. Met standaard 30 bloedwaardes en specifiekere waardes, samen met ontlastingswaardes, krijg je een compleet overzicht van je gezondheidstoestand. Dit helpt je om proactief te werken aan het verbeteren en behouden van je welzijn. Het is de meest uitgebreide manier om het beste uit je gezondheid te halen.

Doe de vitamine check

Weet wat je lichaam echt nodig heeft, doe nu de vitamine check en leer meer over wat er bij jouw leefstijl past. Meten is weten en voorkomen is beter dan genezen.

Telefonisch consult + supplement advies