Bloedwaardes

Het onderzoek
De Premium Health Check bestaat standaard uit 30 bloedwaardes en is uit te breiden met aanvullende bloedwaardes.

Cholesterol (totaal en ratio)
De totale waarde is een indicatie voor het risico op hart- en vaatziekten, waarbij het ratio de verhouding tussen goed en slecht cholesterol weergeeft.

LDL cholesterol
Staat bekend als het ‘slechte cholesterol’. Een te hoog LDL-gehalte verhoogt het risico op hart- en vaatziekten.

HDL cholesterol
Staat bekend als het ‘goede cholesterol’. Een te laag HDL verhoogt het risico op hart- en vaatziekten.

Triglyceriden
Dit geeft inzicht in je vethuishouding. Eet je gezond of loop je risico?

Homocysteïne
Een te hoog homocysteïne verhoogt het risico op gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten. Ook is het een indicator voor je vitamine B6, B11 en B12 status.

Gamma GT
Belangrijkste leverenzym die de conditie van je lever in kaart brengt. Bij zware belasting van je lever raakt deze verhoogd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door alcohol en medicijnen.
Ook bij galblaasproblemen of leverschade zal Gamma GT te hoog zijn.

ALAT
Leverenzym, dat in kleinere hoeveelheden voorkomt in je nieren, hart en spieren. Als deze te hoog is kan het wijzen op leverschade.

ASAT
Leverenzym, dat ook voorkomt in hart- en skeletspieren. Bij beschadiging van je lever- of spiercellen raakt deze verhoogd.

Trombocyten
Bloedplaatjes die van belang zijn bij stolling en wondgenezing. Een te hoog gehalte kan komen door een bloedziekte of als reactie op een andere aandoening. Bij een tekort kunnen makkelijker bloedingen ontstaan.

HbA1c
Belangrijke indicator voor ontwikkeling van suikerziekte. Het geeft inzicht in de gemiddelde suikerwaarde van de afgelopen drie maanden.

CRP
Heb je momenteel last van een ontsteking/infectie?

Vitamine D
Vitamine D is heel belangrijk voor je immuunsysteem, maar ook voor je botten, spieren, celdeling en ondersteuning tegen ontstekingen. Een tekort verhoogt het risico op gezondheidsproblemen.

Alkalische fosfatase
Wat is de gezondheid van de botten, de lever en de galwegen?

IJzer
Een waarde die onder andere bloedarmoede in beeld kan brengen, maar ook een overschot aan ijzer met vermoeidheid en gewrichtsklachten tot gevolg.

Kreatinine
Teveel kreatinine kan problemen met de nieren betekenen; ook bij krachttraining is deze bloedwaarde betrokken.

Bloedbeeld en leukocytendifferentiatie (bestaat uit 13 markers)
Hoe staat het met je algemene gezondheid, het risico op bloedarmoede en de mogelijke aanwezigheid van infecties en ontstekingen?

Urinezuur
Brengt het risico voor een spontane ontstekingen in kaart van met name de gewrichten in de vingers en tenen, een aandoening onder de Bourgondiër.

eGFR
Hoe is het gesteld met de gezondheid van de nieren?

Eiwit
Teveel eiwitten kan problemen met de nieren of lever betekenen.

Prostaat – PSA waarde
Onderzoekt of er afwijkingen zijn aan je prostaat. Voor mannen vanaf 35 jaar.

Schildklier – Vrij T4
Onderzoekt of er afwijkingen zijn aan je schildklier. Afwijkingen in je schildklier veroorzaken veel lichamelijke klachten.

Foliumzuur (vitamine B11) en B12
Dit zijn belangrijke vitaminen voor je immuunsysteem, zenuwstelsel, cellen, bloedaanmaak, hersenfunctie, energiehuishouding, huid, haar en nagels. Bloedarmoede kan worden veroorzaakt door een tekort aan deze vitaminen.

Ferritine
Een tekort kan duiden op bloedarmoede. Een overschot kan duiden op een ontsteking, leverziekte of ijzerstapeling, dat kan leiden tot verschillende gezondheidsrisico’s.

Testosteron – Vrij Testosteron
Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon. Vrij Testosteron geeft inzicht in je vitaliteit, vruchtbaarheid en risico op hart en vaatziekten en botontkalking.

Stresshormoon – Cortisol
Langdurige stress verhoogt je cortisolwaarde. Dit kan gepaard gaan met verschillende lichamelijke klachten.

Apolipotreïne A1 en B
Apo A1 en Apo B zijn sterke voorspellers van hart en vaatziekten en helpen het effect van cholesterolverlagende behandeling of leefstijl te volgen. Apo A1 is op basis van het goede cholesterol (HDL) en Apo B is op basis van het slechte cholesterol (LDL).

slider perfect healthslider perfect health
Doe de Premium Health Check
Volledig inzicht in uw gezondheid met de Premium Health Check.
Naar Premium Health Check arrow right arrow right