perfect lab frequent bloedonderzoek

Frequent bloedonderzoek geeft je écht de regie over je gezondheid

Ons lichaam is knapper dan we denken, het houdt precies bij waar de gezondheidsrisico’s liggen. Frequent bloedonderzoek brengt die informatie naar boven. Het is dé sleutel om gericht aan je gezondheid te werken en langer vitaal te blijven.

Voorkomen is beter dan genezen. Voor wie gezond oud wil worden is het een waarheid als een koe. Maar ook eentje die weinig houvast biedt. Want wát moet je nu precies voorkomen? En hoe weet je eigenlijk of dat wat je wilt voorkomen, niet buiten het zicht toch schade in je lichaam aanricht? Je kunt bijvoorbeeld wel het idee hebben gezond te eten en veel te bewegen, maar hoe gezond ben je echt? Onder de uitdrukking ‘Voorkomen is beter dan genezen’ schuilt nog een waarheid. Die is in de basis zo logisch (en bovendien bewezen effectief) dat het wonderlijk is dat nog steeds relatief weinig mensen haar kennen.

Spiegel van je gezondheid

Zoals je bij een moderne auto in de computer kunt ‘uitlezen’ of alles nog lekker draait, kun je dat evengoed met je eigen lijf. Werkelijk alle informatie die je nodig hebt om gezond oud te worden is opgeslagen in je lichaam, om preciezer te zijn: in je bloed. “Bloed is de spiegel van je gezondheid,” zegt Mischa Kremer van Perfect Health. “We halen namelijk veel gezondheidsinformatie uit je bloed. Met regelmatig bloedonderzoek, zeg eenmaal per jaar, kun je gezondheidsklachten in de kiem smoren, voor ze echt een aanslag plegen op je lichaam en ellende voorzaken in de toekomst.”

Gerichte aanpak

Hart- en vaatziekten, diabetes, immuniteitsproblemen, artrose, deze (welvaart)ziektes komen niet uit de lucht vallen. Natuurlijk is elk mens anders en is er een genetische component, maar toch: toekomstige gezondheidsproblemen kondigen zich al in een vroeg stadium aan in je bloed en bloedwaardes. Denk aan vitamine D, cholesterolwaarden, suikergehalte, ontstekingswaarden en nog veel meer. Misschien merk je er nog niks van, maar het vergroot wel het risico op allerlei gezondheidsproblemen. “Gewoonlijk komen we pas in beweging als die klachten er al zijn,” zegt Kremer. “Dan ga je naar een arts die een heel beperkt bloedonderzoek doet, alleen gericht op indicatoren om de klacht op te lossen. Misschien krijg je medicijnen, misschien een operatie. Maar inmiddels ben je al een flink eind voorbij de bron van de klacht, daar waar het allemaal begonnen is.” Hoe anders (en hoe logisch) zou het zijn als je regelmatig uitgebreid je bloed laat onderzoeken. Kremer: “Zijn er dan afwijkende waarden die duiden op gezondheidsrisico’s? Dan kun je in de meeste gevallen goed uit de voeten met simpele aanpassingen in leefstijl en ondersteuning met voedingsstoffen.”

Gezondheid in kaart

Bloedonderzoek brengt nauwkeurig de gezondheid in kaart. Daarna is het, zegt Kremer, een kwestie van preventief aan de knoppen draaien zodat eventueel afwijkende waarden weer op een optimaal niveau komen. Hoe? Met natuurlijke voedingssupplementen. Dat klinkt misschien niet wereldschokkend, maar ook onder deze conclusie schuilt een diepere waarheid die nog (te) weinig mensen kennen. “Het lukraak slikken van voedingssupplementen helpt je niet verder,” zegt Kremer. “Alleen met supplementen van een hoogwaardige kwaliteit, toegediend in een wetenschappelijk bewezen dosering én afgestemd op de persoonlijke situatie, krijg je echt de regie over je eigen gezondheid. In combinatie met een leefstijladvies ben je dan daadwerkelijk bezig met gezond ouder worden.” Op basis van meer dan honderdvijftigduizend consulten kan Kremer zeggen dat het werkt: “De resultaten zijn significant positief. Frequent bloedonderzoek en preventief bijsturen verminderen gezondheidsrisico’s in de toekomst. Het is dé manier om gezond oud te worden.”

Bron: topicnederland.nl

Doe de vitamine check

Weet wat je lichaam echt nodig heeft, doe nu de vitamine check en leer meer over wat er bij jouw leefstijl past. Meten is weten en voorkomen is beter dan genezen.

Telefonisch consult + supplement advies