Ontlastingsonderzoek

Ontlastingsonderzoek

Inzicht in en grip op je darmgezondheid

Weten hoe het met jouw darmen gesteld is? Doe de Darm Health Check! De Darm Health Check is geschikt voor iedereen die graag wil weten hoe de gezondheid er voor staat. Je darmen bepalen namelijk voor een groot deel je gezondheid. Zo bevindt 80% van je immuunsysteem zich in je darmen en worden ze ook wel je “tweede brein” genoemd. Ze doen dus veel meer dan alleen je stoelgang en spijsvertering. Verstoringen in je darmen ontstaan al heel snel zonder dat je daar erg in hebt. Als je deze lang ongemoeid laat, kunnen deze zich ontwikkelen tot allerlei klachten en ziekten.

Ervaar je darmklachten, zoals: buikpijn, winderigheid, diarree of een opgeblazen gevoel? Dan weet je zeker dat er een verstoring is. Het is daarom belangrijk om te weten hoe jouw darmgezondheid er voor staat. Als je verstoringen vroegtijdig in het vizier krijgt, dan kan je deze meestal eenvoudig oplossen met leefstijlaanpassingen.

Ontlastingsonderzoek

De Darm Health Check – Ontlastingsonderzoek van Perfect Lab

De Darm Health Check bestaat uit een uitgebreid ontlastingsonderzoek, dat maar liefst 16 darmwaardes onderzoekt. Deze geven een betrouwbaar inzicht in jouw darmgezondheid. Waar ze specifiek behoefte aan hebben, zoals: gezondheidsrisico’s te beperken of je darmgezondheid te verbeteren. Ook wordt je leefstijl in kaart gebracht. Deze wordt geïnterpreteerd met de uitslag van het ontlastingsonderzoek. Zo zijn we in staat om een holistisch gezondheidsadvies op maat te geven.

Hoe gaat ons ontlastingsonderzoek?

 1. Bestel in onze webshop de Darm Health Check
 2. Ontvang binnen één werkdag het testpakket in huis. Hierin staat alle informatie hoe je snel en eenvoudig een sample van je ontlasting kan nemen en op kan sturen naar ons laboratorium.
 3. In de bevestigingsmail ontvang je een link naar een online leefstijl vragenlijst gericht op de darmen. Het is van belang dat je deze ook nauwkeurig invult zodat we de uitslag nog beter kunnen verklaren.
 4. Na ongeveer 7 dagen ontvang je de uitslag via de mail. De uitslag is in te zien in jouw Perfect Lab account.
 5. Tot slot neemt een gezondheidsadviseur contact op om de uitslag door te nemen en advies te geven omtrent jouw darmgezondheid.

Waarom de Darm Health Check?

 • Betrouwbaar inzicht in je darmgezondheid
 • Geeft aan waar darmklachten vandaan komen
 • Gezonde darmen zijn cruciaal voor een goede gezondheid
 • Gezondheidsadvies op maat om je darmgezondheid te verbeteren
 • Snel en eenvoudig thuis af te nemen
 • Binnen één week de uitslag