10% korting ontvangen?
 
DNA HEALTH CHECK

DNA HEALTH CHECK

De DNA HEALTH CHECK van Perfect Lab is ons nieuwe onderzoek dat op basis jouw unieke DNA informatie in kaart brengt. DNA komt voor in iedere cel van ieder mens, binnen in het DNA bevindt zich een genetische code die voor iedereen uniek is. De verschillen in DNA worden DNA variaties of mutaties genoemd. Deze variaties en mutaties bepalen onder andere de uiterlijke kenmerken van een personen zoals oog- en haarkleur, maar kunnen ook belangrijke impact hebben op onze gezondheid. Deze verschillen kunnen van invloed zijn op de verwerking van voeding, aanleg voor verschillende aandoeningen en medicijngevoeligheid. DNA HEALTH CHECK brengt al deze informatie in kaart.
In dit artikel vertellen we je precies waar de DNA HEALTH CHECK uit bestaat en wat een DNA onderzoek voor jou kan betekenen.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Aandoeningen
    – Leefstijl adviezen
  • Persoonlijke kenmerken
  • Medicijngevoeligheid
    – Farmaco-profiel

Aandoeningen

De DNA HEALTH CHECK geeft je de mogelijkheid om de kans op het ontstaan van een aandoening waar genetisch verhoogde kans op staat te verkleinen. Het onderzoek geeft op basis van jouw DNA informatie over aandoeningen waarbij het zinvol iets te weten over je eigen aanleg in preventief opzicht. Het gaat om aandoeningen waarvoor genetische aanleg kan bestaan. Voorbeelden daarvan zijn hart- en vaatziekten, reuma, verschillende soorten kanker en diabetes. Genetische componenten spelen hierbij een rol, maar ook leefstijl en omgevingsfactoren kunnen de ontwikkeling van deze aandoeningen beïnvloeden. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat je genetische aanleg hebt voor een bepaalde aandoening, dan ontvang je daarvoor gerichte preventieve informatie zoals leefstijlaanpassingen. Hiermee kun je preventief zelf een bijdrage leveren aan het verkleinen van de kans op het ontstaan van deze aandoeningen.

Leefstijl adviezen

Blijkt uit de resultaten van de DNA HEALTH CHECK dat je genetische aanleg hebt voor een of meerdere bepaalde aandoeningen, dan ontvang je daarvoor preventieve leefstijl informatie. Door middel van leefstijl (aanpassingen) kun je ontzettend veel invloed uitoefenen op je gezondheid en daarmee het risico op het ontstaan van een aandoening verkleinen. Perfect Lab maakt op basis van de resultaten voor jou inzichtelijk welke adviezen belangrijk zijn. Voor de specifieke aandoeningen wordt een overzicht gegeven met bewezen tips en adviezen die bijdragen aan het voorkomen van de aandoening, afkomstig van onderzoek door de Gezondheidsraad.

Persoonlijke kenmerken

Je DNA bepaalt (mede) persoonlijke kenmerken en eigenschappen. Voorbeelden daarvan zijn je uiterlijke kenmerken, lichaamsbouw en karakter. Andere interessante persoonlijke kenmerken die ook op basis van je DNA zijn bijvoorbeeld gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen zoals alcohol-gevoeligheid, lactose-intolerantie, coeliakie (gluten-intolerantie). Maar ook meer medische informatie zoals ijzerstapeling, trombofilie (neiging tot bloedstolling) of snelle spiervezels. Met de DNA HEALTH CHECK zie je voor deze en meer persoonlijke kenmerken hoe het precies zit met jouw erfelijke aanleg en met welke genen dit te maken heeft.

Medicijngevoeligheid

Iedere persoon kan anders op medicatie reageren. De oorzaak hiervoor zijn genetische variaties die ervoor kunnen zorgen dat medicatie sneller of juist langzamer werkt dan gemiddeld. Naast invloed op de effectiviteit van het medicijn, kan dit ook van invloed zijn op bijwerkingen en de mate en ernst daarvan. In de meeste gevallen wordt bij medicatie voor iedere persoon eenzelfde startdosering voorgeschreven. Pas wanneer een middel niet werkt of er bijwerkingen optreden wordt de dosering aangepast of een ander middel voorgeschreven. Met de DNA HEALTH CHECK is het mogelijk om preventief in kaart te brengen voor welke medicatie jij gevoelig bent en jouw lichaam afwijkend reageert. Dit wordt weergegeven in een Farmaco-genetisch profiel

Farmaco-profiel

Het Farmaco-profiel is een uitgebreid profiel waarin informatie wordt gegeven over de enzymen die de activiteit en werking van verschillende soorten medicijnen beïnvloeden. Je ontvangt een overzicht van jouw persoonlijke enzymwerking. Dit overzicht kun je delen met jouw apotheker of huisarts. Deze kan op basis daarvan voor jou de juiste medicatie en de juiste dosering toedienen of voorschijven. In de lijst met medicijngevoeligheid zijn meer dan 60 medicijnen opgenomen, waar op basis van informatie van het DPWG en CPIC een actief dosis-beleid wordt geadviseerd.  

Tot slot

De DNA HEALTH CHECK van Perfect Lab is een betrouwbare DNA test die inzicht geeft in jouw specifieke genen. De test geeft inzicht in het risico op de ontwikkeling van aandoeningen, leefstijladviezen en inzicht diverse persoonlijke kenmerken en medicijngevoeligheid. Het doel van de test is een gelukkiger en gezonder leven op basis van de kennis van jouw eigen genen.

Wil jij meer grip op je gezondheid? Kies dan voor de DNA HEALTH CHECK van Perfect Lab. 

Doe de vitamine check

Weet wat je lichaam echt nodig heeft, doe nu de vitamine check en leer meer over wat er bij jouw leefstijl past. Meten is weten en voorkomen is beter dan genezen.

Telefonisch consult + supplement advies