fbpx
 

Candida infectie

perfect lab candida infectie
perfect lab candida infectie

Candida is een bepaald soort gist dat voorkomt op verschillende plekken in de natuur, maar ook in voeding en in ons lichaam. Candida in en op het lichaam hoeft normaal gesproken niet voor ongemakken te zorgen. De gisten leven in balans en worden door verschillende bacteriën in toom gehouden. Ook een juiste zuurgraad – de pH-waarde – zorgt ervoor dat de gisten niet gaan woekeren. Er zijn echter omstandigheden die ervoor zorgen dat Candida zich snel vermenigvuldigd en zo de overhand krijgt. De gist kan dan uitgroeien en draden gaan vormen, we spreken dan van een schimmel. Bij overgroei leidt dit tot een schimmelinfectie. Veelvoorkomend is de Candida infectie in de darmen.

pH waarde in de darmen

Een Candida infectie ontstaat wanneer de Candida gist zich vermenigvuldigd en draden gaat vormen waarna er een schimmel ontstaat. Bij een gezond en goed functionerend lichaam dat is balans is, vindt normaal gesproken geen snelle vermenigvuldiging plaats. Het vermenigvuldigen van de gist kan echter gebeuren onder invloed van verschillende factoren.

De pH-waarde zegt iets over de zuurtegraad in ons lichaam en ook in de darmen. Candida gedijt goed in een zure omgeving, deze ontstaat wanneer de pH-waarde laag is. Een lage pH-waarde zorgt ervoor dat Candida zich eenvoudig vermenigvuldigd en een infectie kan ontstaan. Een juiste pH-waarde is dus van groot belang om een Candida infectie te voorkomen. Slechte voeding is één de oorzaken die kan zorgen voor een lage pH-waarde in de darmen met als gevolg het ontstaan van een Candida infectie. Een Candida infectie in de darmen kan diverse vervelende klachten met zich meebrengen zoals jeuk, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, een opgezette buik, winderigheid en hoofdpijn.

Voor het voorkomen of genezen van een Candida infectie is een juiste pH-waarde in de darmen van groot belang. Bij een pH-waarde die lager is dan zeven, loop je een verhoogd risico op een Candida infectie en andere vervelende ongemakken. De pH-waarde in de darmen kan worden bepaald door middel van een pH-waarde test.

Zorgen voor een juiste pH-waarde

Bij een (te) lage pH-waarde is het van belang om deze te verhogen. Dit kan met behulp van een speciaal Candida of alkalisch dieet. Bij een Candida dieet minder je voornamelijk in suiker en koolhydraten, Candida gist gedijt namelijk goed op deze stoffen. Bij een alkalisch dieet vermijd je suikers maar ook vetten en ligt de focus voornamelijk op het eten van plantaardige voeding. Dierlijke producten zoals eieren en melk kunnen er namelijk juist voor zorgen dat de pH-waarde daalt. Door dierlijke producten te mijden en gezonde voeding te eten kan het lichaam zelfstandige de pH-waarde verhogen waardoor de omgeving minder zuur wordt en een candida infectie af zal nemen. Caprylzuur in combinatie met Pau d’Arco en grapefruitzaad extract zijn voorbeelden van voedingsstoffen die ook een goede ondersteuning kunnen bieden bij een candida infectie.

Wil jij een vrijblijvend consult over welk onderzoek jij nodig hebt?

Wij begrijpen dat je wellicht eerst meer informatie en advies wilt ontvangen voordat jij besluit een bloed- of darmonderzoek te laten uitvoeren. Daarom bieden we je de mogelijkheid om een gratis consult aan te vragen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op om een belafspraak in te plannen. Tijdens dit gesprek zullen onze deskundige adviseurs al je vragen beantwoorden en je begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor je persoonlijke situatie.

Blog

Vorige
Volgende