10% korting ontvangen?
 
perfect lab aanbevolen-dagelijkse-behoefte-voldoet-niet

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voldoet niet

Voor bijna alle vitamines en mineralen is door de Gezondheidsraad een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vastgesteld. De ADH is een maat waarmee wordt aangegeven hoeveel van een mineraal of vitamine men dagelijks nodig heeft. Aan de hand van het proces waar de voedingsstof in het lichaam onderdeel van uitmaakt, wordt de gemiddelde behoefte aan de stof bepaald. De ADH volgt weer uit de gemiddelde behoefte. De algemene dagelijkse hoeveelheid is echter vastgesteld om voor de gemiddelde bevolking deficiëntieziektes die ontstaan als gevolg van een tekort aan voedingsstoffen te voorkomen. De ADH kijkt niet naar de optimale hoeveelheid aan voedingsstoffen die nodig zijn onze lichaamscellen en waardoor het lichaam optimaal kan functioneren en gezond wordt en blijft.

Volgens de orthomoleculaire voedingsleer zijn juist optimale hoeveelheden voedingsstoffen van groot belang  voor het ondersteunen en bevorderen van alle lichaamsprocessen waardoor de gezondheid van mensen verbetert en voldoet de ADH daarin niet.

Orthomoleculaire voeding

Het is algemeen bekend dat lichaamscellen de juiste hoeveelheid voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen nodig hebben om goed te kunnen functioneren. De orthomoleculaire voedingsleer streeft ernaar om optimale hoeveelheden van deze voedingsstoffen aan de lichaamscellen te geven met als doel een gezond lichaam en het herstellen of voorkomen van ziekteprocessen. Daarbij wordt uitgegaan van het zelfhelend vermogen van het lichaam. De hoeveelheden aan voedingsstoffen die daar vanuit deze voedingsleer voor nodig zijn, liggen een stuk hoger dan de ADH. Naast een optimale hoeveelheid aan vitaminen en mineralen schrijft de voedingsleer ook een optimale hoeveelheid aan vetten, koolhydraten, eiwitten en vocht voor die van belang zijn voor de optimale werking van de verschillende lichaamsprocessen.

Volgens de orthomoleculaire voedingsleer krijgen we veel te weinig vitaminen en mineralen binnen. We krijgen tegenwoordig een stuk meer te verduren dan vroeger waardoor het lichaam meer van de juiste voedingsstoffen nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Omstandigheden zoals verkeerde voeding, stress en milieuverontreiniging verhogen de behoefte aan vitaminen en mineralen en andere voedingsstoffen. Bij het vaststellen van de ADH wordt er geen rekening gehouden met onder andere uitlaatgassen in het verkeer, onnatuurlijke bereiding van voeding, toevoegingen van E-nummers en (onrijp) fruit en groenten die worden bespoten en te lang worden vervoerd. Deze invloeden vormen een belasting voor het menselijk lichaam en het verwerken hiervan zorgt voor grote behoefte aan hogere voorziening voedingsstoffen.

Voedingssupplementen

Het lukt veel mensen niet om die juiste hoeveelheid aan voedingsstoffen binnen te krijgen door voeding. Ook is de kwaliteit van onze voeding door allerlei industriële processen van minder kwaliteit geworden en is de landbouwgrond onderhevig aan uitputting, waardoor deze minder mineralen bevat. Om toch optimale doseringen aan de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen is het gebruik van voedingssupplementen een welkome aanvulling . Zorg hierbij wel voor hoge kwaliteit, want goedkoop is duurkoop.

Doe de vitamine check

Weet wat je lichaam echt nodig heeft, doe nu de vitamine check en leer meer over wat er bij jouw leefstijl past. Meten is weten en voorkomen is beter dan genezen.

Telefonisch consult + supplement advies