perfect lab het ontstaan en verloop van ziekte

Het ontstaan en verloop van ziekte

Ziek zijn of je ziek voelen kan zich op allerlei verschillende manieren uiten, tijdens en voorafgaand aan deze ziekteverschijnselen doet zich een geleidelijk proces voor. Ziekte wordt vrijwel altijd veroorzaakt door een teveel aan toxines en ontwikkelt zich in verschillende fases. De Duitse wetenschapper dr. Reckeweg (1877 -1944) stelt dat een ziekte zich in 6 verschillende fasen ontwikkelt die kunnen worden opgedeeld in het humorale stadium en cellulaire stadium. Het humorale stadium omvat fase 1 tot en met 3 waarin het de lever niet lukt om gifstoffen goed af te breken waardoor toxines in de weefsels, het bloed en lichaamsvocht terecht komen. Fase 4 tot en met 6 vormen het cellulaire stadium waarbij toxines de celstructuren binnenvallen en er verandering in de cellen plaatsvindt. Hoe verder het cellulaire stadium gevorderd is, hoe ernstiger een ziekte wordt en hoe lastiger het is om deze te genezen.

Fase 1: De eerste klachten

De lever is 24 uur per dag bezig met het opruimen van toxines die het lichaam binnenkomen. Wanneer het lichaam te veel toxines binnenkrijgt, dan kan de lever overbelast raken. In geval van een overbelaste lever, worden de toxines niet meer afgebroken maar komen deze terecht in de weefsels, het bloed en in het lichaamsvocht. Een teveel aan deze toxines kan worden afgevoerd via uitscheidingsorganen zoals urine dat via de nieren wordt uitgescheiden, ontlasting wordt door de darmen afgevoerd en zweet door de huid. In deze fase kunnen klachten ontstaan zoals misselijkheid, niezen, vermoeidheid en diarree. De klachten gaan vanzelf over wanneer de toevoer van toxines stopt. Wanneer dit niet het geval is, beland je in de tweede fase.

Fase 2: Ontstekingen

Wanneer de uitscheidingsorganen overbelast zijn en deze de toxines niet meer goed kunnen afvoeren beland je in fase 2. Het lichaam gaat opzoek naar andere uitwegen en probeert door middel van een ontsteking de afvalstoffen onschadelijk te maken en te verwijderen. Klachten die hierbij kunnen ontstaan zijn griep, koorts, spierpijn, blaas- of keelontsteking, infecties en maagklachten. In deze fase is het van belang om goed uit te zieken en de klachten niet te onderdrukken, dit zorgt er namelijk voor dat je het risico loopt om in fase 3 te belanden.

Fase 3: Verslakking

Wanneer het je lichaam niet lukt om de gifstoffen af te voeren via de ontstekingen, dan beland je in de derde fase en het proces dat door Dr. Reckeweg ‘verslakking’ wordt genoemd. Het lichaam gaat de toxines opslaan in de vet- en bindweefsels en in de onderhuidse celweefsels en wanneer dit niet stopt kunnen ook andere weefsels zoals de gewrichten, zenuwen en hartspier verslakken. Klachten die kunnen ontstaan zijn onder andere maagzweren, nierstenen, beginnende astma, lichte aderverkalking en hartritme stoornissen. Wanneer cellen worden aangetast en organen overbelast raken belanden we aan in het cellulaire stadium.

Fase 4 tot en met 6: Het cellulaire stadium

Fase 4 tot en met 6 vormen samen het cellulaire stadium. In dit stadium dringen de toxines de cellen binnen en beschadigen ze de celstructuur. Dit kan leiden tot het overbelasten van organen en ervoor zorgen dat weefsels en organen niet meer normaal kunnen functioneren.

Een normaal en gezond lichaam bevindt zich in fase 1. In deze fase is de lever in goede gezondheid bezig om binnenkomende toxines op te ruimen wat zich af en toe uit in milde klachten. Wanneer je in fase 2 of 3 beland is het van groot belang om rust te nemen en goed uit te zieken. Zo zul je vanzelf weer in de eerste fase belanden en voorkom je dat je terecht komt in het cellulaire stadium.

Doe de vitamine check

Weet wat je lichaam echt nodig heeft, doe nu de vitamine check en leer meer over wat er bij jouw leefstijl past. Meten is weten en voorkomen is beter dan genezen.

Telefonisch consult + supplement advies