fbpx
 

Kracht van preventie

perfect lab kracht van preventie
perfect lab kracht van preventie

Voorkomen is beter dan genezen, wie kent deze welbekende uitspraak niet. Gezondheidsklachten en ziekten kunnen met behulp van preventie in veel gevallen worden voorkomen. Toch richt onze huidige samenleving en gezondheidszorg zich nog vooral op cure en care. Daarbij is ‘cure’ gericht op genezing en herstel van ziekte en ‘care’ heeft als doel de nadelen van ziekten, beperkingen en stoornissen zoveel mogelijk te beperken. Dit heeft de samenleving veel gebracht en is in veel situaties nog steeds van groot belang, maar toch zal er meer aandacht moeten komen voor het voorkomen van klachten en ziekten. Dit is mogelijk door te focussen op preventie door ons natuurlijke vermogen om te groeien, te helen en te herstellen en het vermogen om tegenslagen te incasseren oftewel het ‘heal deal’ vermogen.

Preventie heeft als doel ervoor te zorgen dat mensen gezond en vitaal blijven. Dit zorgt er enerzijds voor dat de kans dat men gezond ouder wordt toeneemt en anderzijds zullen hierdoor een hoop kosten voor in de zorg worden bespaard. Preventie valt uiteen in verschillende onderdelen. Enerzijds bestaat preventie uit het voorkomen van ziekte en gezondheidsongemakken met behulp van een gezonde leefstijl en anderzijds uit vroeg signaleren van specifieke gezondheidsongemakken.

Een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is de basis wanneer het gaat om voorkomen van ziekte en gezondheidsongemakken. Ook bij bestaande ongemakken kan een gezonde leefstijl bijdragen aan herstel daarvan. Waar een gezonde leefstijl precies uit bestaat en tips die de basis vormen voor een gezonde leefstijl lees je in deze blog.

Voedingssupplementen

Voedingssupplement spelen ook een rol in het kader van preventie. Groenten en fruit bevatten veel minder vitamines en mineralen dan vroeger het geval was. Daarnaast kunnen tekorten ontstaan door diverse andere factoren. Hoogwaardige voedingssupplementen kunnen daarom effectief ondersteuning bieden voor een goede gezondheid.

Meten is weten

Het kan in ieders voordeel werken om te weten hoe je gezondheid er precies voor staat. Dit kan met behulp van een bloedonderzoek of een gezondheidscheck. We noemen bloed ook wel de spiegel van het lichaam. Het bevat bloedcellen en vervoert voedings- en bouwstoffen en afvalproducten. De samenstelling van het bloed vormt een afspiegeling van de conditie van de organen. Een algemeen bloedbeeld ziet van nuttige informatie en kan bijdragen aan ter signalering en preventie van gezondheidsproblemen.

Wil jij een vrijblijvend consult over welk onderzoek jij nodig hebt?

Wij begrijpen dat je wellicht eerst meer informatie en advies wilt ontvangen voordat jij besluit een bloed- of darmonderzoek te laten uitvoeren. Daarom bieden we je de mogelijkheid om een gratis consult aan te vragen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op om een belafspraak in te plannen. Tijdens dit gesprek zullen onze deskundige adviseurs al je vragen beantwoorden en je begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor je persoonlijke situatie.

Blog

Vorige
Volgende