perfect lab probiotica

Probiotica

In de darmen leven ruim honderden miljarden goede en slechte bacteriën die samen de darmflora worden genoemd. De darmflora speelt een rol bij de vertering van voeding en draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Bij een gezonde darmflora zijn de goede en slechte bacteriën met elkaar in evenwicht. Het evenwicht wordt in stand gehouden doordat de binnenkant van de darmwand volledig wordt bezet door goede bacteriën waardoor de slechte bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Het evenwicht in de darmflora kan worden verstoord, door leefstijl en omgevingsfactoren, zoals stress, verkeerde voeding, medicijnen, alcohol , roken , overgewicht of als men ziek is geweest.  De goede bacteriën in darmflora worden dan gedood. Er kunnen lege plekken ontstaan in darmwand waardoor de slechte bacteriën de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Wanneer de slechte bacteriën de overhand krijgen in de darmen neemt het risico op gezondheidsproblemen toe.
Probiotica zijn goede bacteriën die helpen het natuurlijk evenwicht in darmflora te herstellen.

Waar zijn probiotica goed voor?

Probiotica zijn producten die grote hoeveelheden nuttige melkzuurbacteriën bevatten. Deze bacteriën overleven het maagzuur en galsap (mits ze van de juiste kwaliteit zijn) en bereiken hierdoor levend de darm. Er wordt ontzettend veel onderzoek gedaan naar de werking en de gunstige effecten van probiotica voor de gezondheid.  Het kan een positief effect hebben bij het prikkelbare darm syndroom (PDS). Daarnaast lijkt probiotica te kunnen helpen bij darmklachten zoals diarree en obstipatie en ter versterking van het immuunsysteem. Veel mensen gebruiken probiotica wanneer zij ongemakken ervaren in de darmflora, maar ook wanneer hier geen sprake van is kan probiotica nuttig zijn als onderhoud.  We staan namelijk dagelijks onderhevig aan leefstijl en omgevingsfactoren die eenvoudig het evenwicht in de darmflora kunnen verstoren.

Probiotica in voeding

Een probioticum is een voedingsmiddel dat van nature probiotica bevat en ondersteunend kan werken aan behoud van gezonde darmflora. Voorbeelden van voedingsmiddelen die probiotica bevatten zijn gefermenteerde groenten zoals kimchi of zuurkool, kombucha, kefir, rauwmelkse kazen, miso, tamari en biologische appelazijn. Ook worden probiotica toegevoegd aan zuivelproducten.

Probiotica supplement

Probiotica is ook beschikbaar in de vorm van een supplement. Wanneer je je darmflora wilt ondersteunen met behulp van een supplement is het van belang om te kiezen voor de beste probiotica om het evenwicht in de darmen gunstig te beïnvloeden en van de effecten hiervan te kunnen profiteren.

Human Probiotic van Perfect Health is een vegan supplement dat Lactobacillus Rhamnosus GG ATC53103 bevat, dat is geïsoleerd van de gezonde menselijke darmflora en daarom als probioticum het meest geschikt voor je darmen.

Doe de vitamine check

Weet wat je lichaam echt nodig heeft, doe nu de vitamine check en leer meer over wat er bij jouw leefstijl past. Meten is weten en voorkomen is beter dan genezen.

Telefonisch consult + supplement advies