10% korting ontvangen?
 
Waarom u kiest voor de Bloed Health Check in plaats van vingerprik

Waarom u kiest voor de Bloed Health Check in plaats van vingerprik

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden voor het laten checken van je gezondheid, de meeste aanbieders maken daarbij gebruik van de traditionele vingerprik. In dit artikel vertellen we je meer over onze kijk op gezondheidschecks door middel van een vingerprik en hoe dit onderzoek in verhouding staat tot het onderzoek van Perfect Lab: de Bloed Health Check, een volledige gezondheidscheck die veel verder gaat dan een vingerprik.

Onderwerpen in dit artikel:

  • Perfect Lab
  • Wat is een vingerprik?
  • De Bloed Health Check

Perfect Lab

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust hoe belangrijk onze gezondheid is. Een gezonde leefstijl draagt bij aan een fit, energiek en gezond lichaam en zal het risico op gezondheidsongemakken en het ontstaan van ziekten en aandoeningen verkleinen. Wil je echt de regie nemen over je eigen gezondheid, kies dan naast een gezonde leefstijl ook voor preventief medisch onderzoek. Perfect Lab is dé expert op dit gebied en heeft hierin een belangrijke missie: toegankelijkheid bieden tot de belangrijkste medische inzichten die je nodig hebt om de regie over je gezondheid te nemen. Ons product, de “Bloed Health Check,” zorgt daarvoor.

Wat is een vingerprik?

Bij een vingerprik bloedonderzoek worden door middel van een vingerprik enkele druppels bloed afgenomen. Afhankelijk van het doel kunnen op basis van het bloed dat met de vingerprik wordt afgenomen diverse waarden worden gemeten. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een vingerprik om bijvoorbeeld het glucosehalte te meten, maar wordt ook steeds vaker gebruikt om bloedwaarden, voedingsstoffen en hormonen te meten.

Een vingerprik kan een aardige weergave geven van een aantal bloedwaarden maar staat niet in verhouding tot een uitgebreid intraveneuze bloedafname. De betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van een vingerpriktest test verschilt ook per aanbieder en is afhankelijk van meerder factoren. Zo kan het bloed bij een vingerprik door de druk van het prikken beschadigd raken en komt het bloed in aanraking met zuurstof, waardoor testresultaten kunnen worden beïnvloed. Wil je echt weten hoe het er met uw gezondheid voor staat? Kies dan voor een volledig bloedonderzoek in plaats van een vingerprik.

Het voordeel van intraveneuze bloedafname ten opzichte van een vingerprik

Intraveneuze bloedafname wordt uitgevoerd door een professional door middel van een naald in de ader aan de binnenzijde van de elleboog. Met behulp van deze methode kan er veel meer bloed worden verzameld dan bij een vingerprik het geval is, dit is van essentieel belang voor een uitgebreide bloedtest. Met één afname kunnen meerdere buisjes bloed worden verzameld die voor een reeks testen kunnen worden gebruikt. Het bloed uit de ader bevat anders dan bloed uit de vinger een samenstelling van bloed door het gehele lichaam en komt niet in aanraking met zuurstof bij afname. Dit zorgt voor een meer betrouwbaar resultaat. Over het algemeen is de intraveneuze bloedafname minder pijnlijk dan de vingerprik en geschikt voor alle patiënten.

De Bloed Health Check

De Bloed Health Check van Perfect Lab is een grondige APK voor het lichaam en gaat een stuk verder dan alleen een vingerprik. Het betreft een gecrediteerd onderzoek waarbij 5 buisjes bloed worden afgenomen en standaard 30 bloedwaarden worden getest die je kunt uitbreiden met aanvullende waarden. Op basis van het onderzoek identificeren we potentiële gezondheidsrisico’s zoals hart- en vaatziekten, diabetes en ontstekingen. We bekijken hoe je organen en lichaamsprocessen presteren, met een focus op het immuunsysteem en tekorten aan essentiële voedingsstoffen. Dit alles om je een holistisch beeld van je gezondheid te geven.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met medische professionals van geaccrediteerde laboratoria. Hierdoor kun je vertrouwen op een nauwkeurig resultaat. Het resultaat wordt uitgebreid met je besproken en je ontvangt een advies op maat. Op basis van dit advies kun jij weer regie nemen over je eigen welzijn en daarmee je gezondheid en biologische leeftijd verbeteren.

Met de Bloed Health Check Perfect Lab kies je voor de meest betrouwbare weg naar een gezonder leven.

Doe de vitamine check

Weet wat je lichaam echt nodig heeft, doe nu de vitamine check en leer meer over wat er bij jouw leefstijl past. Meten is weten en voorkomen is beter dan genezen.

Telefonisch consult + supplement advies